Història

Vingut d’un petit poble del Berguedà, on havia treballat en una serradora, Pere Solanellas i Ferrer va triar Terrassa per crear un magatzem distribuïdor de fusta. Era l’any 1960. Hi havia molts fusters a la ciutat i la majoria encara utilitzaven carros i anaven en persona a buscar els seus taulons. El senyor Solanellas va veure que podia contribuir a modernitzar i a facilitar la feina d’aquests professionals i, utilitzant camions, va començar a servir-los la fusta directament als tallers.

Aquella vocació de servei amb què naixia el primer magatzem ha estat un dels motors de la història de Solanellas, que ha evolucionat al llarg de seixanta anys escoltant els fusters i adaptant-se a les seves necessitats.

Sense abandonar l’esperit d’empresa familiar, Solanellas va anar creixent i enfortint-se durant trenta anys com a firma distribuïdora de fusta per a professionals. Al llarg d’aquest període, al primer magatzem del centre de Terrassa se’n van afegir d’altres, el més important dels quals era el que es trobava al carrer Faraday.

A començament dels anys noranta, l’empresa va ampliar el servei als fusters amb la divisió de cuines. Per això, i perquè calia convertir en un únic espai més accessible els diversos magatzems de fusta i prefabricats, l’any 1995 Solanellas abandona el centre de Terrassa i es trasllada a unes noves instal·lacions al carrer Pisuerga, al polígon de Santa Margarida.

Deu anys més tard es va inaugurar la divisió de ferreteria especialitzada. El creixement general de l’empresa i aquesta nova secció van portar ràpidament a repensar i ampliar els espais. Així, l’any 2006 les divisions de cuina i ferreteria es van traslladar a la carretera de Rubí, al polígon Can Guitard. Des de llavors, a més, les instal·lacions del carrer Pisuerga, ara destinades en exclusiva a la secció de fusta i prefabricats, s’han continuat ampliant amb l’adquisició de magatzems propers.

Sumant les instal·lacions de les tres àrees comercials, a Solanellas avui disposem d’un total de 23.000 m2 de superfície que ens permeten emmagatzemar una gran quantitat d’estoc i oferir la gamma més completa de productes.

Al costat de l’estoc i la varietat en l’oferta, a Solanellas intentem donar a tots els nostres clients la millor qualitat a bon preu. Per això cerquem constantment què és el millor que ofereix la indústria del sector, no només en materials i tècniques tradicionals sinó també en aquells que són més avançats i innovadors.

No perdem de vista que el món i la societat actuals plantegen reptes a les empreses i que un dels més importants és la sostenibilitat. La fusta, que és la base de la nostra activitat, és per ella mateixa un producte natural i renovable. Però avui dia cal una acció conscient perquè l’explotació forestal no destrueixi la riquesa mediambiental. Com a empresa responsable en aquest aspecte crucial per a tothom, a Solanellas disposem dels certificats de cadena de custòdia FSC (FSC-C151180) i PEFC.

Especialistes en